Somnul

Atunci când erai mic, părinții sau bunicii te rugau să dormi la prânz o oră-două. Iar tu deveneai tot mai mărunt și nu știai cum să faci sau ce să le spui pentru a-i convinge că tu, de fapt, nu vrei să dormi, ci să te joci, pentru că ai foarte multă energie.

Odată trecut timpul, grijile au acaparat viața ta și tu ai crescut și ai nevoie tot mai multă de somn, pentru că din nefericire, te-ai împrietenit cu oboseala.

Biologic vorbind, corpul tău funcționează ca o mașinărie, ca un organism viu care, la un moment dat, nu mai dă randament favorabil ție. Ca și combustibil pe care i-l poți administra, este mâncarea și somnul. La ambele capitole avem probleme, dar vom accentua al doilea aspect.

Somnul e roboțelul care trage corpul în direcția succesului pe care ni-l dorim atât de mult, dacă și numai dacă, îl lăsăm să-și urmeze traiectoria sa, adică cele cinci etape ale sale despre care poți afla aici (https://goo.gl/yiwunP).

Partea neplăcută în toată povestea este că foarte mulți dintre noi tragem speranța că vom reuși să ne trezim atunci când sună alarma de dimineață, neglijând roboțelul. Dar, surpriză, eșuăm de fiecare dată și ne mai și întrebăm de ce.

Sugestie: împacă-te cu somnul și vei auzi și alarma sau fă așa cum simți, dar ia-ți prietenul cu tine în aventura trezirii (#erouldedimineață). 😀

Sursă animație: bestanimations.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s