Visele

Visele se întâmplă atunci când dormim, iar asta o știm cu toții. Și mai cunoaștem faptul că acestea îți oferă senzația unei lumi conforme cu realitatea; nu degeaba spui „ce senzație am avut, ce vis, parcă s-ar fi întâmplat în realitate”.

Visele fac parte din activitatea cerebrală din timpul nopții preponderent, atunci când procesul somnului este în plină desfășurare.

Noi visăm per noapte aproximativ vreme de două ore, asta înseamnă că înmulțit cu vârsta medie de viață, acumulăm un total de 6 ani de visare de-a lungul întregii vieți.

Multe dintre lucrurile pe care le visăm, nu reușim să ni le aducem aminte, însă există și unele care ne rămân întipărite în minte și după ce ne-am trezit, iar acest fapt se petrece în ultima fază, din cele cinci, a somnului (mai multe, vezi Richard A. Griggs. Psychology. A concise introduction, 2010).

De multe ori, ni se întâmplă că, atunci când se face ora de trezire, să ne aflăm într-un vis atât de real, încât nu vrem să acceptăm adevărata realitate. Nu ți s-a-ntâmplat și ție? 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s